Кремъл предупреди собственика на Telegram Павел Дуров да бъде по-внимателен, след

...
Кремъл предупреди собственика на Telegram Павел Дуров да бъде по-внимателен, след
Коментари Харесай

Кремъл предупреди шефа на Telegram да бъде по-внимателен след нападението край Москва

Кремъл предупреди притежателя на Telegram Павел Дуров да бъде по-внимателен , откакто информация се популяризира, че приложението за известия е било употребявано за набиране на въоръжените мъже, които нападнаха концертна зала покрай Москва, предава " Ройтерс ".

Telegram, която сега е основана в Дубай, е учредена от Павел Дуров, който напусна Русия през 2014 година, откакто загуби надзор върху предходната си компания . 39-годишният Дуров, роден в Русия, живее в Дубай и има двойно поданство на Обединените арабски емирства и Франция.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред съветския медиен уебсайт Life, че няма проекти за блокиране на приложението за известия , главен пропагандатор на вести в Русия и по света, само че че Дуров би трябвало да бъде по-внимателен.

" Бихме очаквали повече внимание от Павел Дуров , тъй като този неповторим и свръхестествен запас от софтуерна позиция, който в действителност е израснал пред очите на нашето потомство, от ден на ден се трансформира в инструмент, употребен за терористични цели ", сподели Песков.

Държавната осведомителна организация РИА сподели, че нападателите са били вербувани посредством коренен канал в Telegram, принадлежащ на групировката " Ислямска страна Хорасан " (ISIS-K).

Състоянието на Дуров се прави оценка на 15,5 милиарда $ от Forbes.
 ISW: Бум на държавните репресии против живеещи в Русия таджики
ISW: Бум на държавните репресии против живеещи в Русия таджики

Кремъл търси изкупителна жертва
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР